NIEUWS ALMA 2

Na zeven jaar: weer frietjes in Alma 2

'Voor prijsdalingen is het nog veel te vroeg.'

Studentenrestaurant Alma zal na zeven jaar opnieuw frietjes aanbieden in haar vestiging Alma 2. Daar was grote vraag naar onder studenten, zo leerde een recente bezoekers­bevraging. Het restaurant probeert zo voor een hogere opkomst te zorgen, want die viel de laatste tijd tegen.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Zeven jaar geleden gooide Alma 2 haar hele strategie om: de Alma-vestiging op de campus van Sociale Wetenschappen zou voortaan gaan voor een 'hip' flexitarisch concept. Het werd destijds gemengd onthaald. Vleesmaaltijden vlogen eruit en noedels, poké bowls, curryschotels en dergelijke kwamen in de plaats. Ook de populaire vol-au-vent met frietjes moest eraan geloven.

Dat verandert vanaf maandag. 'Een bevraging eerder dit jaar wees uit dat frietjes een grote wens was van onze bezoekers', deelt CEO Tom Mestdagh mee. 'De friteuses zijn deze week alvast geplaatst, daarmee staat alles klaar.'

Meer bezoekers nodig

Vleesmaaltijden vonden al vrij snel hun weg terug naar Alma 2. Toch staat de vestiging voor sommigen bekend als het 'mindere broertje' van Alma 1 in de Tiensestraat. De bezoekersaantallen vallen tegen. 

Mestdagh beweert dat dit niet de enige reden is voor het opnieuw invoeren van frietjes: 'Het blijkt voor veel studenten gewoon een reden om Alma 2 links te laten liggen, dus aan hun wens wilden we tegemoet komen.' Daar is studentenkoepel LOKO tevreden over:  'We zijn blij dat Alma geluisterd heeft naar de noden van de studenten', klinkt het in een reactie aan Veto

'Voor prijsdalingen is het nog veel te vroeg'

Tom Mestdagh, CEO Alma

Sinds de coronacrisis maakte Alma een en ander mee. Door de crisis zat het bedrijf al jaren in een 'diep dal', vertelt Mestdagh. Een grote reorganisatie - met een boel ontslagen tot gevolg - was daar uiteindelijk het resultaat van. 

Prijsdalingen nog niet voor meteen

De voorbije twee academiejaren draaide Alma echter vrij positief. 'De bezoekers blijven stijgen, de problemen liggen vandaag achter ons', aldus Mestdagh. De aantallen komen overeen met ongeveer tachtig procent van de pre-corona opkomst.

Toch zijn de maaltijdprijzen in Alma nog nooit zo hoog geweest. De vraag is of de positieve situatie op de korte termijn misschien zou kunnen zorgen voor prijsdalingen. 'Daar is het nog veel te vroeg voor', tempert Mestdagh de verwachtingen. 

Bovendien ligt die keuze volgens hem eigenlijk niet bij Alma zelf, maar bij KU Leuven Studentenvoorzieningen (Stuvo). Stuvo geeft voor specifieke maaltijden bij Alma subsidies. Zo probeert ze de populaire maaltijden zo goedkoop mogelijk te maken - zoals de spaghetti - ten koste van de duurdere schotels. Of de prijzen ooit weer zullen dalen, zal dus afhangen van de middelen die Stuvo daarvoor kan vrijmaken. 

Dit artikel werd geüpdatet om een reactie van studentenkoepel LOKO toe te voegen.

Powered by Labrador CMS