NIEUWS CULTUURKAART

TakeOff UUR KULTUUR opnieuw groot succes

De afterparty met Hantrax

Naar jaarlijkse gewoonte vond vorige week TakeOff UUR KULTUUR plaats. Cultuurkaarthouders konden gratis  genieten van onder andere een concert van Aili, de dansvoorstelling Manual Focus en de expo van Raven Chacon. Ook dit jaar lokte het vele studenten naar STUK.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet
Aili in het STUKcafé

Vorige week donderdag vond TakeOff UUR KULTUUR plaats in het kunstencentrum STUK. 'TakeOff UUR KULTUUR is het startfeest om het cultuurseizoen te openen', zegt Sam Rijnders, communicatieverantwoordelijke Dienst Cultuur. 'We willen daarmee studenten kennis laten maken met allerlei verschillende kunstvormen en ze zo een voorproefje geven van wat er hen doorheen het jaar te wachten staat.'

Dans, beeld, geluid en feest

 'Met zeshonderd geïnteresseerde en enthousiaste studenten mogen we spreken van een geslaagde editie van de TakeOff,' aldus STUK-programmator Gilles Helsen. 'We stellen ieder jaar een programma samen dat studenten laat proeven van het dans-, beeld-, geluid- en feestaanbod dat we in STUK het hele jaar door aanbieden.' STUK bleek dan ook de ideale plaats voor het startfeest.

'De cultuurkaart is 25 euro, maar die haal je er zo weer uit'

Sam Rijnders, communicatieverantwoordelijke Dienst Cultuur (KU Leuven)

De avond begon met een gratis apero in het STUKcafé en eindigde met een after­party. 'Onze hoogtepunten van deze editie: de dansvoorstelling waarbij de studenten muisstil genoten van prachtige danslichamen en uiteraard het geweldige feest dat Hantrax bouwde om de avond af te sluiten!', zegt Helsen. 

'We hopen dat de studenten na de Takeoff graag terugkomen naar STUK voor meer dans, beeld, geluid en feest. Veel van onze activiteiten zijn daarom gratis, en cultuurkaart­houders krijgen een korting op betalende voorstellingen', zegt Goedele Pyck, communicatieverantwoordelijke bij STUK. Vanaf dit jaar krijg je daarenboven vijftig procent korting bij STUK met de cultuurkaart.

Alleen maar voordelen

'Met de cultuurkaart willen we studenten vooral de kans geven om een groot aanbod aan kunst­vormen te ontdekken, zodat ze naast hun studies ook bezig kunnen zijn met cultuur. We streven er dan ook naar om dat op een zo'n goedkoop mogelijke manier aan te bieden', zegt Rijnders.

'De cultuurkaart kost 25 euro, maar dat haal je er zo weer uit', voegt Rijnders eraan toe. 'In de loop van het jaar organiseren we tal van evenementen. Daar hoort elke maand ook "ZED in de Aula" bij. Cultuurkaarthouders kunnen dan gratis van een film komen genieten.' Daarnaast krijg je ook tal van kortingen in verschillende Leuvense cultuurhuizen en kan je vier keer een vriend of vriendin meenemen op cultuurdate.

Powered by Labrador CMS