VOOR JE UITGELEGD TOLEDO

Zo baan je je weg door het digitale studentenleven

De digitale infrastructuur van de KU Leuven is verre van ideaal, dat geven we al weg. Maar met deze vijf tips proberen we je digitale studentenleven toch zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Gepubliceerd

1. Gebruik Quivr

Om te beginnen: KU Leuven heeft (nog) geen eigen app. Studenten sprongen dus zelf in het digitale gat. De app Quivr vult de belangrijkste noden, zoals je uurrooster, de maaltijden in de Alma en de bezettingsgraad in de bibliotheken. Maar daar laat Quivr het niet bij. Naast de laatste Veto-artikelen verschijnen ook de lessenroosters van je vrienden op de app. Zaken zoals lesdocumenten, mails en examenresultaten vind je er echter niet op terug. 

2. Lesmateriaal op Blackboard

De KU Leuven vernieuwt nu al voor twee academiejaren stapsgewijs de gebruiks­omgeving van Toledo. Zo werd Blackboard geïntegreerd in Toledo. Daardoor kan je ook gebruikmaken van de bijhorende app. Nadat je hebt ingelogd via Toledo, kan je zo snel je lesmateriaal terugvinden, net als medede­lingen van proffen. 

Voor je ISP, examen­resultaten of andere zaken moet je wel nog steeds via Toledo en die vermaledijde KU Leuven-authenticator passeren. 

3. Mails via je gsm

Van mededelingen op Toledo, word je ook altijd op de hoogte gehouden met een e-mail. Om je studentenmail te openen, klik je op het e-mailicoontje op de startpagina van Toledo. Efficiënter is het om je studenten­mail aan je gsm te koppelen. 

Dat zal zeker en vast van pas komen — bijvoorbeeld wanneer je prof 's ochtends een kwartier voor de les een mail stuurt dat hij ziek is. Dan kan jij je rustig omdraaien in bed, terwijl je vrienden in de regen op de fiets springen omdat zij de e-mail niet hebben gelezen.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Download de Outlook-app, en log in met je Toledo-gegevens. Maar je kan ook je studentenaccount op Office 365 koppelen aan de e-mailapp die je al gebruikt voor je persoonlijke e-mail, zoals Gmail. Zo komt zowel je persoonlijke als je studentenmail in een inbox terecht. Handig! 

4. Uurrooster op je gsm

Quivr allemaal goed en wel, maar wat als je liefst je uurrooster in je digitale agenda hebt? Ook dat gaat, maar is iets moeilijker. Stap 1: laat je uurrooster synchroniseren met je webagenda (zie kuleuven.be/insync voor de uitleg). Stap 2: Voeg vervolgens die agenda toe aan de app die je gebruikt voor je online agenda. 

5. Gebruik de wifi van de KU Leuven

De KU Leuven schenkt studenten niet alleen wifi in haar eigen gebouwen via Campusroam, maar ook over onze landsgrenzen heen via Eduroam. Dat is een wereldwijd netwerk van instellingen die hun gebruikers toelaten om op elkaars wifi te surfen. Op citytrip in Berlijn en wifi nodig? Stap gewoon even een universiteit binnen en meld je aan!

Hoe log je in op Campusroam of Eduroam? Tik het netwerk aan in wifi-instellingen voor Campusroam bestaat er ook een 2.4-variant. Voorts log je in op het wifinetwerk door je r-nummer@kuleuven.be in te vullen, en bij wachtwoord – wel, ja – je wachtwoord dat je gebruikt voor Toledo in te geven.

Powered by Labrador CMS