NIEUWS 24 URENLOOP

Student verbreekt record en loopt 201 rondjes op de 24 urenloop: 'Geen woorden voor'

Max Pollet, student burgerlijk ingenieur, heeft het record van het meeste aantal rondjes verbroken op de 24 urenloop. Zelfs een blessure kon de student niet stoppen: hij topt het vorige record met 30 rondjes.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Velen zullen hem op voorhand zot hebben verklaard, toch vatte Max Pollet een jaar geleden het plan op om voor een recordpoging te gaan. Zijn band met de 24 urenloop begon al in het vijfde middelbaar, toen zijn oudere zus hem uitnodigde om mee te komen lopen. 'Op hoeveel staat het record?', vroeg een jonge Max toen al.

'Ik voel me fantastisch, ik heb hier geen woorden voor', vertelt een uitgeputte maar voldane Max nu aan Veto. Zijn recordpoging was geen sinecure: nog voor hij het record kon breken, kreeg hij middenin de wedstrijd last van een zere knie. 

Pure wilskracht en een pijnstiller hielden hem recht. Het record staat nu dus op 201 rondjes. Max heeft het zijn toekomstige uitdager daarmee niet gemakkelijk gemaakt. Het gelopen rondjesaantal is goed voor ongeveer 100 kilometer. Dat is meer dan twee volledige marathons.

Pure moed

Max begon zich vijf maanden op voorhand voor te bereiden. In samenwerking met een professionele sportcoach, en in overleg met zijn loopploeg Lerkeveld – de ploeg van de gelijknamige studentenresidentie – werkte hij de afgelopen maanden toe naar deze dag.

Zijn naam zal alvast opgaan in de annalen van de studentengeschiedenis

De vorige recordhouder, Tom Merlevede, had vertrouwen in zijn uitdager: 'De grens van 200 is ambitieus, maar ik ben ervan overtuigd dat hij sowieso mijn record zal kunnen breken', vertelde hij voor de aanvang van de wedstrijd aan Veto.

Net als Merlevede werd Max op een gegeven ogenblik gekweld door een blessure. Die maakte de laatste rondjes voor hem zowel mentaal als fysiek zwaar. Max' prestatie was in ieder geval the talk of the town doorheen de hele wedstrijd. Zijn naam zal alvast opgaan in de annalen van de studentengeschiedenis. 

Powered by Labrador CMS