NIEUWS 24 URENLOOP 

Ochtendupdate 24 urenloop: dit heb je vannacht gemist

Ben je net wakker en ben je benieuwd wat je afgelopen nacht gemist hebt van de wedstrijd? Veto geeft je een ochtendupdate: zo is er sprake van sabotage bij Thomas Morus en de loopploegen die 's nachts een voorsprong opbouwen.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Vannacht heeft VTK Apolloon ingehaald, volgens de VTK-praeses is dat te wijten aan hun tactiek. Doorheen de nacht heeft de kring van de burgies naar eigen zeggen veel sterke lopers ingezet om op die manier een ondichtbare kloof te creëren. Die 'ondichtbare kloof' bedraagt momenteel drie à vier rondjes. Apolloon heeft zelf voorlopig nog geen schrik: 'Hun voorsprong is minder groot dan vorig jaar, en onze sterkste lopers slapen nog.'

Sabotage

Bij Thomas Morus was vannacht sprake van sabotage. Een loper die zelf niet gekend was bij de loopploeg, heeft bijna een heel rondje moeilijk gedaan. De naar eigen zeggen goede loper saboteerde de ploeg door te wandelen. Daarna deed de loper ook moeilijk met de stok af te geven.

Strijd om 5e plaats

Bij HMV werpt hun nieuwe wervingstactiek zijn vruchten af. Het verbond slaagde erin om hun grootste concurrent Industria deze nacht voorbij te steken. Momenteel staat het Hoogmedisch Verbond al 10 rondjes voor.

Industria houdt hoop. 'Onze frisse lopers komen eraan. We maken ons voorlopig geen zorgen en hopen HMV in te halen doorheen de dag. Natuurlijk is het jammer om na de nacht geen voorsprong te hebben zoals vorig jaar, maar onze tactiek blijft hetzelfde.'

'Te veel sfeer'

Atmosphere

Niet zolang nadat het startschot gegeven werd, raakte Atmosphere in moeilijkheden. De steunbalk van hun stand brak in drie door een paar overenthousiaste studenten. Volgens een verantwoordelijke was dat te wijten aan 'te veel sfeer'. 

Jules Vangeel

Ook al kregen een paar supporters een klap op hun hoofd, was een tussenkomst van de EHBO gelukkig niet nodig. Vervolgens heerste er wel wat chaos, doordat Atmosphere naast hun stand stond. 

Vannacht kon Atmosphere de stand van OKeR innemen, omdat die zelf doorheen de nacht voor Run for Specials lopen. Om 04u45 kon Atmosphere zich dan verplaatsen naar de zogenaamd 'stille' bocht voor de startlijn. Hierdoor komt het verbond oog in oog te staan met hun rivaal Wina. 

Loper op Crocs 

Opvallend was ook de loper op Crocs, Jules Vangeel. Hij loopt voor verschillende kringen een rondje als oefening voor zijn recordpoging marathon lopen op Crocs in april. 

Daarnaast hebben de deelnemende loopploegen ook allemaal weer een mascotte bij. Benieuwd naar de mascottes? Ontdek ze in deze video: https://www.tiktok.com/@veto_be/video/7428801461586332960

Powered by Labrador CMS