PARTNERCONTENT

3 belangrijke afwegingen bij het kiezen van een nieuwe auto

Voor veel Belgen is de auto nog steeds het belangrijkste vervoermiddel. Op de treinen kan niet echt gebouwd worden, terwijl de fiets niet geschikt is voor de langere afstanden. Men komt dus al snel bij een auto uit.

Gepubliceerd

Geldt dit ook voor jou? Ben je daarom – voor de komende jaren – op zoek naar een nieuwe auto? Dan zijn er belangrijke afwegingen die je moet maken. De belangrijkste afwegingen worden hieronder van enige duiding voorzien.

Afweging 1: ruimte of compactheid

Je moet allereerst de juiste afweging wat betreft de afmetingen van de auto maken. Wil je een compacte stadsauto hebben? Met name als je in een drukke stad woont, is dit een verstandig idee. Wil je vooral op een comfortabele manier lange afstanden afleggen? Dan kom je al snel bij een grotere auto uit.

Uiteraard heb je hierbij ook met je gezin te maken. Heb je meerdere kinderen? Dan heb je niks aan een kleine auto met een kleine achterbank. Ben je echter alleen of samen met je partner? Dan kun je zelfs voor een cabriolet kiezen.

Voor deze afweging moet je dus goed naar je situatie kijken. Wat vind je belangrijk aan een auto? Hoeveel ruimte heb je in je auto nodig? Waar en hoe wil je je auto precies gebruiken? Denk hier goed over na en maak de juiste afweging tussen ruimte of compactheid.

 Afweging 2: nieuw of tweedehands

Is het voor jou tijd om een andere auto aan te schaffen? Dan heb je uiteraard met een bepaald budget te maken. Je wilt/kunt/mag maar een bepaald bedrag aan je nieuwe auto uitgeven. Kies je dan voor een gloednieuwe auto? Of ga je juist voor een tweedehands auto?

Ook dit is één van de belangrijkste afwegingen die je moet maken. Het voordeel van een nieuwe auto is onder meer de garantie. Ook kun je een nieuwe auto geheel naar wens samenstellen. Het voordeel van een tweedehands auto is de voordelige prijsstelling. Maar, het kan lastig zijn om inzicht in de (technische) staat van de auto te krijgen.

Op dit gebied bestaat geen goed of fout. Het hangt volledig van je eigen wensen, budget en mogelijkheden af.

Afweging 3: benzine of elektrisch

Deze afweging is mogelijk de belangrijkste afweging van dit moment. Benzine auto’s worden immers steeds minder populair, terwijl elektrische auto’s juist veel terrein winnen.

Voor beide soorten auto’s valt absoluut iets te zeggen. Met het oog op de duurzaamheid en toekomst lijkt een elektrische auto echter de betere optie zijn. Een gemiddelde elektrische auto is bovendien steeds beter geworden. Op het gebied van de actieradius, bouwkwaliteit en accupakket om precies te zijn.

Tevens staan de ontwikkelingen bij elektrische auto’s nooit stil. Ga maar eens na hoe je nu een elektrische auto op kunt laden. Je opent de GRID app en je ziet direct waar de dichtstbijzijnde laadpaal te vinden is. Mogelijk is dit zelfs een snellaadpunt; binnen 20 á 30 minuten kun je dan alweer je weg vervolgen. 

Powered by Labrador CMS