OVERZICHT CULTUUR IN LEUVEN

Te koop: cultuur voor een prikje

In Leuven is er geweldige streetart voor een hot girl walk.

Alles wordt duurder, dus is iedereen wanhopig op zoek naar manieren om te sparen in hun portemonnee. Met dit overzicht bespaar je niet op culturele ervaringen, wel op hun kostprijs.

Gepubliceerd

De cultuurkaart, een cultuurparadijs 

Wanneer je graag veel culturele uitstapjes plant, ben je als KU Leuven student het best af met een cultuurkaart. Die kost 25 euro, maar dat geld heb je snel terugverdiend. Met zo'n cultuurkaart krijg je fikse kortingen op tickets van alle grote Leuvense cultuurhuizen, zoals het Depot en STUK. 

In Museum M, de universiteitsbibliotheek en PARCUM kan je bovendien het hele jaar gratis binnen. Daarnaast wordt er ook een extra aanbod voor cultuurkaarthouders voorzien. Zo kan je iedere maand gratis naar UUR KULTUUR, een performance of concert speciaal voor kaarthouders uitgezocht. Bovendien lopen er doorlopend winacties voor duotickets van allerlei voorstellingen en optredens. 

Ook filmliefhebbers mogen hun hart ophalen, want met je cultuurkaart kan je maandelijks voor vier euro naar de Cinema ZED sneak previews. 

Studentenkortingen bij de vleet 

Ook zonder cultuurkaart kan je als student genieten van voordelige tarieven. Jongeren tot en met 25 jaar betalen bijvoorbeeld slechts 5 euro om Museum M te bezoeken en krijgen 10% korting bij 30CC. 

Met je ZED-studentenkaart krijg je tal van voordelen doorheen het jaar

Daarnaast bestaan er nog meer interessante aanbiedingen. Zo kan je bij Cinema ZED gratis een ZED-studentenkaart aanvragen, waarmee je twee euro korting krijgt op je cinematickets. Maar dat is nog lang niet alles: je kan er op je verjaardag gratis mee naar de film, je betaalt slechts 4 euro voor de ‘Filmklassiekers’ en de ‘ZED in de aula’-vertoningen én je kan een keer per maand genieten van de Bring a friend-formule. En zoals gezegd, het kost helemaal niets. 

Bij 30CC heb je dan weer de last minute deals. Daarmee betaal je vanaf 24 uur voor de start van de voorstelling als -25-jarige slechts de helft van de prijs. De korting is ook geldig wanneer je ouder dan 25 en in het bezit van een KU Leuven-cultuurkaart bent. Last minute-tickets zijn zowel aan de balie als online te verkrijgen.

Gratis en voor niets 

Ook wanneer je je volledige cultuurbudget al hebt uitbesteed, valt er nog van alles te beleven. Er zijn meer activiteiten waar je gratis heen kan dan je op het eerste gezicht zou denken. 

De geweldige streetart in Leuven is perfect voor een hot girl walk

Kunstencentrum STUK bekoort bijvoorbeeld al jaren studentenharten met hun geliefde Jazz op zondag, steeds in het STUKcafé. Naast Jazz op zondag kunnen de muziekliefhebbers ook op zondag terecht in Bar Rustic voor jamsessies. 

Als je liever zelf aan de slag gaat en mensen zoekt met dezelfde hobby's als jij, ben je ook altijd welkom in het Maekerscafé. Schilderen, borduren of gewoon een gezellige spelletjesavond, het kan daar allemaal. 

Ook is Leuven lid van Street Art Cities, en kent dus geweldige streetart. Perfect voor een hot girl walk of gewoon een gezellige wandeling met vrienden.

Powered by Labrador CMS