NIEUWS UNIVERSITAIRE SPORTTEAMS

Sporters KU Leuven gaan voortaan als Falcons door het leven

Maandag werden de nieuwe naam en mascotte van de universitaire sportteams voorgesteld. De KU Leuven Falcons moet voor een verbinding tussen de universitaire teams staan en nieuwe supporters aantrekken.

Gepubliceerd
'De valk is een van de snelste dieren'

Sinds dit jaar zullen alle universitaire sportteams spelen onder de naam 'KU Leuven Falcons'. Dat moet ervoor zorgen dat elke speler zich verbonden voelt aan de universiteit, met een leuze als 'We are all Falcons!' Naast nieuwe truitjes krijgen de teams er ook een mascotte bij.

Nieuwe identiteit

'We zijn een van de sterkste universiteiten op vlak van universitaire sport en we mogen daar trots op zijn', zegt Pieter Van Kelst, beheerder van KU Leuven Sport. 'We hopen dat met de nieuwe identiteit nog meer in de verf te zetten.'

Het idee voor zo'n identiteit ligt al even op tafel, maar de discussie over welke mascotte gekozen zou worden, duurde minder lang. 'Toen het idee werd voorgesteld om een verwijzing te maken naar college De Valk, was iedereen direct mee', vertelt Van Kelst.

'Ons doel is om zoveel mogelijk studenten te laten sporten'

Pieter Van Kelst, beheerder van KU Leuven Sport

Naast het vormen van een identiteit, moet de mascotte herkenbaar zijn en supporters aantrekken. Hij zal dan ook aanwezig zijn tijdens de teamwedstrijden, maar ook op andere evenementen van de KU Leuven. 'Het is belangrijk dat de mascotte iets krachtig voorstelt, maar tegelijk niet te agressief overkomt', voegt Van Kelst eraan toe.

Kwalitatief aanbod

Het ideale scenario is dat er niet enkel nieuwe supporters komen, maar ook nieuwe sporters. 'Onze missie bestaat er in om zoveel mogelijk studenten aan het bewegen te brengen, wat ook ons uitzonderlijk ruim en divers sportaanbod verklaart. We proberen om op zo'n laagdrempelig mogelijke manier onze sporten aan te bieden, maar tegelijk ook te focussen op kwaliteit. Dat tweeluik is voor ons heel belangrijk', besluit Van Kelst.

Maandag speelden de universitaire teams voor het eerst onder de naam 'KU Leuven Falcons' tijdens enkele oefenwedstrijden tegen UCLouvain. De laatste jaren wordt er steeds een tweedaags evenement georganiseerd, waarbij de zusteruniversiteiten het tegen elkaar opnemen. Volgende week spelen de 'KU Leuven Falcons' dan ook voor de eerste keer op verplaatsing in Louvain-La-Neuve.

Powered by Labrador CMS