voorbeschouwing> Belgian Trash Film Night in Cinema Zed

Leuven toont het beste van de foute film

Op 19 april vindt in Cinema ZED de Belgian Trash Film Night plaats. Met dat initiatief willen vijf studenten Culturele Studies de vaderlandse undergroundcinema in de kijker zetten.

Gepubliceerd

De link naar het Facebookevenement vind je hier

Trash is een sterk onderbelichtfilmgenre: het krijgt zelden aandacht in de media en wordt in de meestecinemacomplexen zelden vertoond. Het gratuite geweld, het ostentatieve naakt ende vaak ridicule plots kunnen een verklaring zijn. Weinigen weten echter dat demeest geëxporteerde Belgische film ooit, TheAfterman, een trashfilm is. Onze walgelijkste films worden ver buiten delandsgrenzen bekeken en besproken.

Vijf studenten Culturele Studiesaan de KU Leuven willen de Belgische trash van de vuilbak naar de cinemazaalloodsen. Drie films moeten de diversiteit van het genre benadrukken. Zogaat The Miracle of Life over een levendeplacenta die opgroeit in een gewelddadige mensenwereld. Rabid Grannies houdt het dan weer op twee oude vrouwen die inkannibalen veranderen. Het sluitstuk is de onderschatte cultklassieker Marquis, een satirische biografie vanMarquis de Sade, vertolkt door kleipoppen.

Centraal in de Belgian Trash Film Night staat eenpaneldiscussie over wat het trashgenre precies kan zijn. In het panel zitten de beruchte trashfilmpaus JohanVandewoestijne en Gino Van Hecke, de oprichter van Belgiës grootste cultlabelZENO Pictures. De regisseur Harry Kümel en Yves Sondermeier enJoël Rabijns, de tandem achter TheMiracle of Life, vervolledigen het panel. Moderator is Dany Deprez, debezieler van Art Cinema OFFoff. Het panelgesprek is gratis. Tickets voor de filmvoorstellingen zijn te verkrijgen via Cinema Zed.

Tickets voor het event kan je winnen op onze Facebookpagina.

Powered by Labrador CMS