CULTIP VETO'S SELECTIE

Je culturele kalender van 21 oktober tot 27 oktober

Cultip

Het is hartje herfst, en met de vallende bladeren waait er ook een zachte bries van cultuur door de Leuvense straten. Tijd om een frisse neus te halen met deze drie tips.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

De Boekenkamer met Charlotte Van den Broeck – Barbóék in M
Dinsdag 22 oktober, 12u15

De ideale namiddag voor elke leesfanaat: tussen de boeken zitten neuzen. Dinsdag opent Museum M haar leeshoek voor een literaire queeste met dichteres Charlotte Van den Broeck. Welke klassiekers staan er bij haar op de bovenste plank? En welke best­sellers kunnen best eens afgestoft worden? Eén ding is zeker: je keert huiswaarts met een goed gevulde nog-te-lezen lijst.

Gratis met reservatie

ILA – Het Depot
Woensdag 23 oktober, 20u

Alternatieve rock, grunge, of eerder folk? De driekoppige band ILA weet de eeuwige twijfelaar gerust te stellen met hun nieuwste album Ayna. In 2022 weerklonken hun melodieën en hypnotiserende gitaarriffs al over de Werchterse festivalweide. Nu biedt Het Depot de perfecte setting om datzelfde kippenvel van dichtbij te ervaren.

Prijs: 17 euro, 15 euro met cultuurkaart

Openlijk verborgen – Museum M
Tot 27 oktober

De titel verklapt het al: de gangen van museum M vullen zich nog een laatste week met kunst uit verborgen hoeken. Tast samen met de twaalf kunstenaars de grenzen af van alledaagse objecten zoals kromme spijkers, verlaten opritten, en supermarktbonnetjes. Achter die banaliteit schuilt misschien een verhaal dat de moeite is om te vertellen.

Prijs: 12 euro, gratis met cultuurkaart

Powered by Labrador CMS