NIEUWS BELEUVENISSEN

gemak! en Stelplaats slaan de hand­en in elkaar tijdens Beleuvenissen

'Het is meer dan een avondje uitgaan, het is een echte belevenis.'

Het Leuvense collectief gemak! organiseert samen met Stelplaats Club Vismarkt tijdens Beleuvenissen. Tijdens het evenement houdt het collectief zich vast aan hun drie sterke pijlers: diversiteit, immersie en totaalervaring.

Gepubliceerd Laatst geüpdatet

Op 19 juli organiseren Stelplaats en gemak! samen Club Vismarkt, een gratis evenement dat bedoeld is om elektronische muziek te introduceren bij een nieuw publiek. 'Niet iedereen staat open voor elektronische muziek, die avond is de perfecte gelegenheid om te testen of het iets voor hen is', aldus Alessio van gemak!.

Drie pijlers van gemak!

gemak! heeft drie belangrijke pijlers die ook tijdens Club Vismarkt duidelijk naar voren komen. Een eerste is diversiteit. Ze pleit niet enkel voor diversiteit binnen muziekstijlen, maar ze wil ook alle genders en zoveel mogelijk etnische achtergronden vertegenwoordigen. 

Daarnaast zet ze in op immersie en totaalervaring. 'Het is niet enkel een avondje uitgaan, maar een echte belevenis', legt de organisatie uit. Zowel de muziek, het licht als de scenografie worden nauw op elkaar afgestemd om die totaalervaring te creëren.

'We willen vooral lokaal talent promoten'

Renaud, verantwoordelijke gemak!

Die totaalervaring geldt ook voor de artiesten die zelf een promotiepakket krijgen. Ze krijgen onder andere een interview aangeboden en krijgen meer zichtbaarheid via de sociale media van gemak!. Dat helpt om hun naam verder te verspreiden en zo hun carrière een boost te geven.

Het collectief zet zich ook in voor het promoten van lokaal talent. 'We begonnen met talent uit Leuven, maar ondertussen zijn we uitgebreid naar Vlaams en zelfs Belgisch talent', vertelt Renaud van gemak!. Om daarop in te zetten tijdens Club Vismarkt krijgen lokale fotografen en videografen de kans om hun werk te tonen.

Samenwerking Stelplaats

Gemak! is gehuisvest in Stelplaats, wat volgens Alessio een 'parel in Leuven' is. Ze bieden jongeren die iets willen organiseren een plek die ze anders niet hebben en organiseren maandelijks tal van evenementen. 'Het is eigenlijk een soort hangplek voor jongeren die anders in een park zouden zitten'.

Powered by Labrador CMS