voorbeschouwing> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 24/10 - 30/10

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: de winnaars van Humo's Rock Rally, het BK Poetry Slam en Oasis

Gepubliceerd

Tip 1: Whispering Sons in Het Depot

'Goeie synths, ijskoude functionele drums, een geweldig inventieve gitarist en een zangeres met een stem die even uniek is als haar podiumpresence', dat waren de lovende woorden van de jury van Humo’s Rock Rally over Whispering Sons, winnaar van editie 2016. Met voorgangers als Warhola, Compact Disk Dummies en School is Cool, ziet de bands muzikale toekomst er alvast rooskleurig uit. Hun muziek bevindt zich aan de andere kant van het kleurenpalet: een duistere sound binnen het genre post-punk. Whispering Sons siert reeds de line-up van Pukkelpop 2017, dus grijp je kans om ze nu nog gratis aan het werk te zien.

Whispering Sons speelt op 25 oktober om 20 uur in de foyer van Het Depot. Het optreden is gratis.

Tip 2: BK Poetry Slam in 30CC/Schouwburg

De essentie van poetry slam? Een wedstrijd waarin dichters drie minuten tijd krijgen om de jury en het publiek omver te blazen met een ijzersterke tekst en een performance die voor kippenvel zorgt. De finale van het Belgisch Kampioenschap vindt dit jaar plaats in Leuven. Geheel in het teken van het feestjaar rond Utopia, brengen alle finalisten een tekst waarin het thema utopie centraal staat. De winnaar mag de Belgische kleuren verdedigen op het EK en later WK Poetry Slam. Na de wedstrijd is er genoeg tijd om nog meer woorden te wisselen op de afterparty.

Het BK Poetry Slam vindt op zaterdag 29 oktober om 19 uur plaats in 30CC/Schouwburg. Het evenement is gratis.

Tip 3: Oasis: Supersonic in Cinema ZED

In 2009 zetten de broers Gallagher de muziekwereld in rep en roer door de split van Oasis. In afwachting van een reünie, brengt de nieuwe documentaire Oasis: Supersonic Liam en Noel weer even samen. Beide broers verleenden hun medewerking aan de film, wat leidt tot een unieke rockumentary met tot nu toe ongekende beelden en exclusieve interviews. De producers maakten eerder de geprezen biopic Amy (2015). Wie niet genoeg krijgt van de docu, kan het interview van muziekkenner en Oasis-superfan Stijn Van de Voorde met regisseur Mat Whitecross bekijken op de site van Studio Brussel.

De documentaire Oasis: Supersonic speelt op 28 oktober om 22 uur en op 29 oktober en 1 november om 22.30 uur in Cinema Zed.

Powered by Labrador CMS