voorbeschouwing> De culturele tips in Leuven: de CulTip

Cultuurtips van de week 19/12 - 25/12

In de CulTip bundelt Veto wekelijks het beste van cultureel Leuven in drie echte aanraders. Deze week: Jammin' with Fonske, Star Wars en Our Times.

Gepubliceerd

Tip 1: Jammin' with Fonske

Jammin’ with Fonske wordt georganiseerd voor en door studenten om op een vrijblijvende manier muziek aan te bieden. In de wintereditie van dit evenement worden luisteraars en toevallige passanten van het Rector De Somerplein zoals altijd getrakteerd op muziek van drie kleine groepen. Deze keer is het de beurt aan Jonathan Kilonda, die een akoestische set zal spelen, en coverband Hide & Seek, die vrolijke versies van populaire liedjes brengt. Les Vaches Espagnoles zal de avond afsluiten met popcovers en hun eigen jazzmuziek.

Ook doet Jammin’ with Fonske mee aan de Warmste Week en biedt het chocomelk en dekentjes aan de toeschouwers. De opbrengst gaat uiteraard naar het goede doel.

Het evenement vindt plaats op woensdag 12 december van 19 uur tot 22 uur, onder het Rector De Somerplein. De toegang is gratis.

Tip 2: Star Wars: Rogue One

Liefhebbers van de filmreeks Star Wars kunnen sinds 14 december weer hun hart ophalen. De franchise heeft een nieuwe telg gebaard en die luistert naar de naam Rogue One. Deze prequel speelt zich af voor Episode IV - A New Hope, en gaat over een groep rebellen die een massa-vernietigingswapen willen stelen van het Keizerrijk. Of het hen lukt, kan je elke dag zien in Kinepolis Leuven.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Kinepolis of op hun website. Het exacte tijdstip van elke vertoning is eveneens daar te bekijken.

Tip 3: Our Times

Met de dansvoorstelling Our Times wil choreograaf Michiel Vandevelde de staat van het denken in vraag stellen. In deze tijden, waar beelden de overhand nemen, wordt ons denken namelijk herleid tot opslaan en verwerken. In de voorstelling zijn filosofische teksten en populaire dansclips geïntegreerd in een poging om nieuwe denkmogelijkheden te vinden. Het resultaat is een uitbundige choreografie met drie dansers en een mengeling van tekst, beweging en muziek.

Our Times is op donderdag 20 en vrijdag 21 december telkens om 20.30 uur te zien in STUK Studio. Tickets kosten €10 (reductieprijs) of €14 (basis).

Powered by Labrador CMS